Maling og malerarbejde hænger ofte sammen med gulvafslibning og afslibning af boligens trægulve. For mange mennesker er en mindre boligrenovering eller forårsrengøring startskuddet til at få gjort noget ved boligens tilstand. Spørgsmålet er så:

“Skal man male først eller slibe gulvene først?”

Lidt utvetydigt kan man sige, at det er næsten lige meget. Der kan måske være en fordel ved at male først, idet malerpletter så fjernes ved afslibning. Støv er et mindre problem ved gulvafslibning nu om dage, så derfor kan afslibning passende vente til sidste.

Maling og afslibning af bolig

gulvarbejde malerarbejde kurt gulvmand gulvafslibning afslibning slibningEn indvendig istandsættelse af en bolig består for en stor del af malerarbejde og gulvarbejde. For mange mennesker er det en uoverskuelig størrelse som man helst vil være fri for, men er tvunget til selv at udføre på grund af økonomi. Og hvad med alle møblerne? Et trægulv skal jo være ryddet for møbler for at det kan afhøvles eller afslibes! Det støver vel også meget og hvad med rengøring bagefter? Og hvad er bedst at udføre først, malerarbejde eller gulvarbejde?

Kontakt en fagmand

Ved at kontakte et professionelt gulvfirma behøver du ikke at have bekymringer med flytning af møbler, økonomien, koordinerinen og rengøringen bagefer. Her får du en grundig snak om hvordan selve processen kan løses til mindst mulig gene for dig som kunde. De fleste gulvfirmaer kan hjælpe med at flytte møbler og ofte deles gulvarbejdet op af 2 eller flere gange, så man har et sted at stille møblerne hen.

Få en god pris på gulvafslibning

Ved at kontakte nogle gulvfirmaer og spørge ind til deres kompetenceområder får du hurtigt et billede af firmaets seriøsitet og prisniveau. Der er stor forskel i priser, så ved at kigge sig godt for kan gulvafslibning og efterbehandling udføres til fornuftige priser.  Grundet til den store prisforskel indenfor branchen er et spørgsmål om specialisering, hvor der findes en række udbydere som er tømrer og snedkere og blot har gulvafslibning som en sidebeskæftigelse, og de har naturligt nok en højere pris end os andre som er specialiserede inden for gulvafhøvling og gulvafslibning. Vi har grundet vores specialisering en professionel tilgang til håndværket, og kan med ekspertise, kompetence og ikke mindst mange års erfaring, arbejde mere rationelt og købe produkter billigere grundet storindkøb.

Skal der males først eller afslibes?

Det er næsten lige meget om arbejdet udføres i den ene eller anden rækkefølge. En gulvafslibning med de nye maskiner som findes idag, støver meget lidt. Støvgener, som kendes fra gamle dage, findes ikke ved brug af ny teknologi, så derfor oplever man ikke det gamle fænomen med støv over hele boligen, og at man ikke kan se en hånd foran sig. Såfremt trægulvet afslibes og efterbehandles før malerarbejdet, så må gulvet nødvendigvis afdækkes først.