Lakering af trægulve er en rigtig god løsning på steder med stor belastning og slid. Kurt Gulvmand har flere forskellige overfladeløsninger til udsatte gulve, som kan anbefales. En 2-komponent lak er en særdeles slidstærk løsning. Som en tommelfingerregel holder den dobbelt så lang tid som en 1-komponent ditto.

Hvordan lakeres et sportsgulv?

Der kan ikke bruges en almindelig boliglak på trægulve der har en høj intensitet af belastning. Her anvendes ofte en special lak som er specielt beregnet til gulve med meget slid. Gulvafslibning af:
  • halgulve
  • sportsgulve
  • idrætshalgulve
  • aula gulve
  • gymnastiksale gulve
  • indendørs boldbaner

må efterfølgende påføres en 2-komponent sportslak. Denne er meget slidstærk og imødekommer alle krav som stilles.

Et sportsgulv skal vedligeholdes

lakering sportsgulve halgulve gymnastiksal gulve gulvafslibning sportslakNormalt foretages den daglige rengøring af stedets servicemedarbejdere eller rengøringsselskab. Den daglige rengøring vedligeholder ikke gulvet udover den plejefilm som er i rengøringsmidler. Derfor skal gulvet vedligeholdes efter behov, med typisk 2 – 3 år imellem hver lakering. Den daglige rengøring foretages med støvbindende moppe eller let fugtet svaber. Yderligere rengøring med gulvvaskemaskine med børste for vask af lakerede gulve. Ved vask med gulvvaskemaskine skal vand opsuges omgående og søer med vand må ikke efterlades, da gulvet kan tage skade. Rengøringsmidler må have en neutral ph-værdi efter lakproducentens anvisning. Der er sportshaller som bliver lakeret hvert år. En ekstra lakering er ofte på grund af ekstra stor belastning som følge af messer, kulturelle arrangementer og lignende. Endvidere kan sportshaller med meget håndbold og der med brug af harpiks skabe ekstra stort slid og rengøring, hvorfor hyppig lakering er nødvendigt.

Lakring med 2-komponent gulvlak

De fleste gulvfirmaer yder 2 – 3 års slidgaranti ved normalt sportsbrug, men det beror ofte på en re-lakering med samme interval. En individuel vurdering er derfor nødvendig fra gang til gang. Her må der nødvendigvis også tages andre faktorer til vurdering, så som gulvets brug, alder, mængden af lak, skalder i form af ridser og hakker.

Lakering sportsgulv

Halgulve, sportsgulve, idrætshalgulve, aula gulve, gymnastiksale gulve og indendørs boldbaner som gennem mange år regelmæssigt er blevet vedligholdt med lak, kan efterhånden nå en sådan tykkelse, at yderligerre påføring vil resultere i lakløsning. Og bærer gulvet samtidig præg af ridser og hakker, er det nødvendigt at starte forfra med en total afslibning af gulvet. Det kan også være nødvendigt med en fuldslibning såfremt gulvet løbende er udsat for stort slid ved for eksempel messer, koncerter eller store sportsbegivenheder med for eksempel mobiltribuner som trækkes frem og tilbage på gulvet.

 

Læs mere interessant læsning om trægulve her:

Valg af gulvbehandling til dit trægulv
Gulvafslibning og funkisgulve
Gulvafslibning giver harmoniske omgivelser