Gulvafslibning København tilbydes af Kurt Gulvmand og hans gulvslibere. Her står dygtige gulvfolk klar til at hjælpe dig med opfriskning af dine trægulve. Du kan få en snak med Kurt som vil udføre gulvarbejde efter dine ønsker og drømme. Herefter vil dit trægulv blive forvandlet til lige netop dit ønske. Har du et trægulv som trænger til en gulvafslibning København? Så kontakt Kurt.

Gamle trægulve i København

gulvafslibning københavn afslibning koebenhavn slibning trægulve traegulve plankegulv plankegulveKøbenhavn er fyldt med traditioner og hyggelige steder. Træ præger den gamle bydel og alle lejligheder har trægulve, som pryder arkitekturen og danskernes sans for indretning og interiør. Fyrretræsgulve med de karakteristiske revner imellem gulvbrædderne? eller parketgulve i egetræ formet i forskellige mønstre med former som ruder eller sildeben? Der findes rigtig mange trægulve i københavnske boliger der er mere en 100 år gamle, og stadig er i god stand og kan holde i mange år fremover. De typiske brede plankegulve har en tykkelse, der gør dem næsten uopslidelige, selvom der i mange generationer har været et betydeligt slid.

Hvis et trægulve kunne tale?

Hvis et sådant trægulv kunne tale og fortælle sin historie, så kunne det blive en interessant  og omfangsrig føljeton med alt fra spæde barnestkridt, konfirmationer, bryllup til sagte prik med en stok og dødsfald. Og det gamle og hyggelige København har sin historie ligesom boligernes gamle trægulve, arkitektur og byplanlægningen i den indre bydel. Efter de store brande i København og bombardementet af englænderne i 1807 blev en stor del af byen bygget op på ny, og en række trægulve som blev lagt på dette tidspunkt i historien består stadig. Som et klenodie fra en forsvunden tid bevidner de om den skæbne som København har været igennem i de sidste 200 år.

Trægulve i København efter efterkrigsårene

Der blev lagt mange nye trægulve i København i perioden efer anden verdenskrig. København blev en metropol og nye byggerier skød op, hvem kender ikke Grundtvigskirken, SAS Royal Hotel, Udenrigsministeriet og Dalgas Have. Alle med datidens nye arkitektoniske tilsnit og med trægulve i en kvalitet som sjældendent ses idag.

Afslibning af plankegulve

Plankegulve er blandt de mest ædle og elegante gulvtyper. I gamle huse er plankegulve en væsentlig del af charmen. Hvis gamle plankegulve er blevet slidte og ujævne, vil det ikke være nødvendigt at få lagt helt nye gulve. I de tilfælde vil en restaurering være en meget bedre løsning, der foretages med respekt for huset ånd og arkitektur.

Gulvafslibning København og omegn

Gamle trægulve renoveres ofte ved en afslibning, der fjerner den gamle, slidte og misfarvede overflade på gulvet. Der afslibes først diagonalt med groft slibepapir på langs af gulvbrædderne og  støvsuges mellem hver afslibning. Der afsluttes med en finslibning hvor der bruges sandpapir med en meget fin kornstørrelse. I hjørner, ved fodpaneler og under radiatorer, hvor gulvslibemaskinen ikke kan komme til, anvendes en lille håndholdt kantsliber med rund roterende slibeskive. Hvor kantsliberen ikke kan komme til, bruges en hjørnesliber eller deltasliber.

Afhøvling af plankegulve

Gamle plankegulve med en overfladebehandling af gammel fernis kan ikke afslibes og må afhøvles hvilket også gælder såfremt gulvene er ujævne og bølger. Som regel er en gulvafslibning med den rigtige efterbehandling dog fuldt tilstrækkeligt til at få plankegulve, der er så gode som nye. Lyse plankegulve er som regel af de hjemlige træsorter som ask, eg eller fyr. Mørke plankegulve er lavet af eksotiske træsorter som jatoba, wenge, merbau eller teak, men som valnød eller moseeg har også en meget eftertragtet mørk lød. Såvel lyse som mørke plankegulve af massivt træ er naturprodukter, som slet ikke kan sammenlignes med de kunstige, industrielt fabrikerede standardgulve. Plankegulve er gulvplanker der bliver sat sammen af fer og not, der hver især laves af et helt stykke massivt træ. Med synlige årer og knaster får plankegulve et smukt, rustikt udtryk, der er blevet en moderne klassiker i den danske boligstil.

Trægulve er en god investering

Plankegulve er en meget god investering, fordi de kan holde i flere generationer. Dette gælder ikke kun i København men også i resten af landet. Med den rette overfladebehandling små ridser og pletter let med pleje og gulvvask. Og når plankegulve efter en årrække trænger til en ny opfriskning, vil en gulvafslibning og ny gulvbehandling gøre underværker. Da plankegulve er lavet af massivt træ, kan de gennemgå utallige slibninger, inden de bliver så tynde at en udskiftning er nødvendig.