Gulvafhøvling tilbydes til billig afhøvling priser af Kurt Gulvmand og hans dygtige gulvslibere. Processen afretter og udplaner trægulvet så det bliver smukt som nyt. Faguddannede, dygtige og professionelle gulvmænd står klar til at hjælpe dig, uanset gulvopgavens karakter. En afhøvling benyttes som oftest, til trægulve med specielle skavanker med fernis, skævheder og lignende. Der afsluttes altid med en gulvafslibning for at opnå den rette finish, idet en høvling giver en ru overflade. Her på billedet til venstre ses et meget slidt og grimt trægulv som trænger til en høvling. Har du et lignende trægulv, så kontakt Kurt for en snak. Her vil du kunne få en billig pris på afhøvling af dine gamle og slidte trægulve.

Gulvafhøvling af trægulve

Men hvorfor foretage en gulvafhøvling? Gulvafhøvling af gamle og slidte trægulve er en nødvendighed for at komme langt nok ned i træet. Dette for at gulvet kan behandles fremadrettet med et godt resultat. En afhøvling kan forvandle gamle og grimme trægulve til næsten nye. Afhøvling er en desideret afretning af trægulvet. Denne proces er velegnet til ujævne trægulve som bærer præg af ælde, fugt og skiftende temperaturer.

Træet får nyt liv med en afhøvling!

Trægulve som har ligget så meget i spænd at de bølger skal have en gulvafhøvling.  Når trægulve bølger, så sker det som regel i forbindelse med ekstremt lav luftfugtighed og for høje temperaturer. Dette  udtørre trægulvet så meget at revnedannelser og tværkrumme brædder (vaskebræteffekt) forekommer.  Når der opstår vaskebræeffekt, dvs. at gulvbrædderne krumme ved at de bliver højere ved samlingerne og lavere på midten, kan det tyde på at luftfugtigheden i en længere periode har været for lav.

Hvornår er en afhøvling nødvendig?

Gulvafhøvlinger er også en nødvendighed såfremt trægulvet er behæftet med dybe hakker og ridser eller har pletter som en gulvafslibning ikke kan fjerne. Endvidere er en høvling den bedste løsning til fjernelse af gammel fernis. Her er afhøvling nødvendig:

  • Gulvafhøvling kommer i dybdenSkævheder
  • Niveauforskelle
  • Fernis
  • Fuldmaling
  • Spartelmasse
  • Bølger
  • Dybe ridser og hakker

Med en gulvafhøvling kommer man virkelig i dybden, så derfor bruges gulvafhøvlinger kun i de værste tilfælde, ellers er en gulvafslibning nok.  Langt de fleste gulve kan nøjes med en afslibning, men har man et gammelt plankegulv med mørk fernis, eller er gulvet meget skævt og bølget, kan det være nødvendigt først at få foretaget en afhøvling, inden man sliber. Idet en høvling virkelig kommer i dybden er det nødvendigt at være påpasselig og have den fornødne kompetence, for ellers risikerer man at trænge igennem slidlaget hvorved trægulvets bæreevne forringes betydeligt, og at træet i yderste tilfælde flækker, når det belastes. Desuden kræver det stor erfaring at anvende gulvhøvlen korrekt, da operatøren skal være på forkant med ændringer i gulvet der kræver tilretning.

Gulvafslibning eller gulvafhøvling?

Gulvafslibning foretages altid efter en gulvafhøvling for at finishen bliver helt iorden! Til sidst vil gulvfirmaet ofte anbefale at efterbehandle gulvet .Det kræver ekspertise og års erfaring at bruge en gulvhøvl, idet operatøren skal have øje for differencer i gulvets beskaffenhed og kunne forudse mulige tilretninger og styre maskinen herefter.  Derfor frarådes det gør-det-selv folk selv at foretage høvling af deres trægulve.

Hvordan foretages en gulvafhøvling?

Gulvafhøvling udføres med en gulvhøvl, hvilket betyder, at gulvene bearbejdes med knive og ikke sandpapir som en slibemaskine ved gulvafslibning, der er derfor stor forskel på de to metoder og dermed også på resultatet deraf. Inden den endelige gulvafhøvling er det vigtigt med en grundig vurdering af trægulvet og gulvets beskaffenhed. Undersøgelsen af om trægulvet kan tåle gulvafhøvling kan gøres ved at fjerne et stykke af fejelisten og bruge et spejl til at se tykkelsen af brædden, men husk at kanten af gulvet godt kan være lidt højere end på midten, idet grundigheden måske ikke har været så stor ved sidste behandling.  En gulvafhøvling er – som det lyder – en grovere metode, her høvler man typisk 2 – 4 mm af selve gulvet. Gulvafhøvlingen udføres med en gulvhøvl, og det er efterfølgende nødvendigt med en afslibning og efterbehandling af trægulvet for at opnå det helt perfekte resultat.  Ved en gulvafhøvling er kravet til gulvtykkelsen stor, og her bør man alliere sig med sin gulvmand.  Det kan derfor godt betale sig at få lavet en professionel gulvafhøvling hvis det drejer sig om en større opgave, da det i sidste ende har en stor betydning for det endelige resultat.

Billig gulvafhøvling priser

Hos Kurt Gulvmand tilbydes altid billig gulvafhøvling priser og kort ventetid. Det er Kurts filosofi, at gulvarbejde ikke må koste en bondegård. Med andre ord skal det være muligt for alle at kunne få opfrisket deres trægulve, uanset pengepungens størrelse. Fornuftige priser er derfor en selvfølge uden at gå på kompromis med kvaliteten. Kurts gulvarbejde er kendetegnet ved den høje kvalitet, hvor der kun benyttes danske materialer.